По думите му финансовият министър е изговорила много лъжи

В момента държавата има по сметките си два пъти повече пари, отколкото преди 2 години. Ако дефицитът е близо 7%, тогава как ще се увеличат заплатите на служителите и ще има предизборен бонус? Това каза Венко Сабрутев от "Продължаваме Промяната" за "Твоят ден".

Христо Петров: Не споделям дивата еуфория за премахването на Паметника на Съветската армия

Според него изключително много лъжи бяха произнесени от финансовия министър Росица Велкова. "Това доведе до паника сред инвеститорите. Към края на август тя прогнозира, че финансово годината ще завърши с 6,6% дефицит от БВП. Велкова има добра информация как вървят приходите и разходите, остава да бюджетира само едно тримесечие. Тя заяви, че има 6,8% дефицит, а много партии се качиха на тази лъжа, за да правят политика срещу ПП. Официалните данни на МФ казват, че  дефицитът е 2,9%. Какво означава да не можеш да уцелиш прогноза на бюджета с близо 4%?", попита реторично той.

По думите му ГЕРБ прави обиколки на страната и показва доклада на министър Велкова. "Откъде го има, след като не е публикуван официално? Говоренето на Велкова е изключително опасно. Служебният кабинет не предприе никакви мерки, за да овладее инфлацията", смята Сабрутев. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.