Анализ на политолозите Ирена Тодорова и Милен Любенов

Политическата надпревара и стратегиите на партиите за спечелване на вота в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS коментираха политологът Ирена Тодорова и Милен Любенов.

Политическите сили пестят ресурс и сили за местните избори, каза Тодорова. Любенов посочи, че партиите участват и коментират процеси, които задават други „играчи“. Някои политически партии използват предизборни програми от предходните избори, допълни той.

Тодорова каза, че има изчерпване на функциите на политическите партии. „От посредници на гражданите във властта са се превърнали в агенти на самата власт“, заяви тя.

Гостите коментираха и действията на служебния кабинет и доклада на Министерството на финансите. Любенов определи поведението на МФ като опасно. По негови думи служебното правителство се опитва да влияе на предизборната кампания.

Политолозите анализираха кампаниите на отделните партии, шансовете им за влизане в парламента и възможностите за съставяне на редовен кабинет.

Прогнозата на Любенов е, че трудно ще се сформира правителство и политическата нестабилност ще продължи.

Повече от разговора гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.