"Проверки трябва да се правят всеки ден и само след проверки да се заплаща”, каза Комитова

„Липсата на пазарни механизми води до дефекти”.  Това заяви в предаването „На фокус с Лора Крумова” Виолета Комитова, кандидат за депутат от „Български възход”. Тя е архитект и бивш регионален министър в кабинета "Янев". 

Относно проверките на качеството на пътищата в страната Комитова каза, че предпочита друг вид ядки, но проверката чрез вадене на пътни ядки е необходима.

„Не смятам, че темата с пътищата е предизборна тема. Това е тема на целия български народ. Не ми харесват проверки, които се правят на стари строежи на пътища, може би се правят, за да се види колко ще струва ремонта на ремонта. Проверки трябва да се правят всеки ден и само след проверки да се заплаща”, каза Комитова.

Относно ареста на собственика на „Хидрострой” Велико Желев по обвинение за изнудване, тя уточни, че той има договор да се занимава с една от отсечките на АМ” Хемус”. „Договорът му е  да е наемодател на техника и материали. Строител на АМ „Хемус” е държавната компания „Автомагистрали” ЕАД. В 21-ви век не мога да си представя някой да е наемодател на техника и на хора. Това не е пазарен подход”, каза бившият регионален министър.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.