Тя подчерта, че формацията няма да влиза в колаборация с корупционното статукво

Коалиция „Левицата!” ще е част от следващия парламент. Въпросът е с колко силна и колко добре представена група. В колаборация с корупционното статукво няма да влизаме. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Мая Манолова. 

Тя уточни, че „Левицата!” не е лидерска партия, а формация с ярки личности. В редиците ѝ влизат Валери Жаблянов, Татяна Дончева, Костадин Паскалев, Цветеслава Гълъбова, Георги Кадиев.

На въпрос какво правителство си представя в рамките на следващия парламент, Манолова отговори така: „Такова, което ще защитава българския национален интерес. Това означава да бъде направено всичко възможно гласът на България пред европейските институции да се чуе за мирни преговори по отношение на военния конфликт, а не за неговото допълнително разгаряне”.

По думите на кандидатът за депутат минималната работна заплата трябва да бъде увеличена още сега, с приемането на новия държавен бюджет, а не от 1 януари 2024 г.

Манолова посочи, че „Левицата!” ще управлява с партии, които застанат зад идеите им. „Мечтаем за обединение на лявото, защото това е единственият начин то да си възвърне авторитета на водеща политическа сила”, каза още тя.

„БСП ще бъде по-слаба заради предателството и дезертьорството от проблемите на левите хора. Заради това, че ръководството на БСП приватизира партията и я превърна в еднолично дружество”. Така едно от лицата на новосформираната коалиция „Левицата!” коментира ниския резултат, който социолозите отреждат на столетницата.

По думите на Манолова начинът мутрите и мафията да си върнат контрола върху държавата е през партиите на статуквото. Тя се закани „Левицата!” да спре въпросните формации.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.