По думите му не е сега моментът за рестрикции и нови данъци

Не е сега моментът за рестрикции и нови данъци. БСП няма да подкрепи такова предложение, то не стои на дневен ред за обществото. Искаме намаляване на данъка върху медицинските изделия и лекарствата. Това каза Деян Дечев от БСП в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Гьоков: Докладът на МФ е написан некомпетентно

По думите му високите цени и справянето с инфлацията, както и увеличаването на доходите са приоритети на БСП. За два месеца нищо не се прави за овладяване на цените у нас. Налагането на таван вече се случва в Европа - във Франция това стана за над 200 стоки до юли, в Словакия пък са над 400 продукта, а в РС Македония замразяват цените на яйцата и ориза", заяви той. 

Според Дечев трябва да се изясни реалното финансово състояние на страната, за да се предприемат нужните мерки. "Имаме основания да се надяваме на по-висок резултат на изборите. Не сме затворили вратата за разговор с ДБ и ПП, както и за останалите, ако имаме общи политики в социалната сфера", обясни Дечев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.