По думите му трябва да се приемат редица важни закони

„Има такъв народ” ще направи всичко възможно 49-ият парламент да бъде работещ. Това каза в студиото на „Здравей, България” политикът Станислав Балабанов.

По думите му трябва да има баланс и стабилност в държавата, за да може най-после редица закони, които са останали негласувани, да се приемат – като Плана за възстановяване и съдебната реформа. 

„Ще влезем в 49-ия парламент с високо вдигнати глави, защото за разлика от другите не предадохме българските граждани. Най-важни са хората, тъй като сме в пета поредна кампания. Достатъчно време мина и обществото разбра,че се оказахме прави за много от нещата, за които говорихме. Видяхте как изглежда докладът на служебния финансов министър Росица Велкова, видяхте и какво се случи в Северна Македония”, коментира Станислав Балабанов.

По думите му нов вот в една подобна криза би бил катастрофален.

„Опитът ни показва, че червените линии пречат за решенията, които чака обществото. Тези линии нито ще намалят цената на краставиците и доматите, нито ще дадат възможност институциите да работят”, каза още кандидатът за депутат.

Балабанов заяви, че вече бивши депутати от „Продължаваме Промяната” говорят, че задкулисието е пробило партията.

„Нормално е да бъдем остри към ПП в един такъв момент, защото има много факти. В социалните мрежи върви едно видео на техен бивш депутат и индиректно говори, че премиерът Кирил Петков „пазарува депутати по телевизията” за по 500 хиляди евро", допълни Балабанов. И бе категоричен, че ИТН е контрапункт и на ГЕРБ, и на ПП, и на всеки, който си мисли, че може да се гаври с българското общество.

„Ще подкрепим работещ антикорупционен закон. Крум Зарков предложи много по-категоричен и ясен закон от ПП", уточни той. 

Политикът коментира и в какво състояние е „Има такъв народ”. „ИТН категорично ще бъде част от следващия парламент. Структурите ни по места в цялата страна са перфектни. Изчистихме се от тези, които искаха да са известни и благодарение на нас станаха. Желаем им успех”, заключи Станислав Балабанов.  

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.