Вместо разговори за бъдещо правителство, продължиха персоналните конфликти, коментира вицепрезидентът

Вицепрезидентът с критики към политическите партии. Илияна Йотова отчете предизборната кампания като вяла, без диалог и без яснота около съставянето на бъдещо правителство. Това стана във Велико Търново, където Йотова взе участие в тържествата, посветени на празника на града – 22 март.

„Вместо разговори за бъдещо правителство и възможности да се намерят пресечни точки между различните политически формации – в център, в ляво, в дясно - отново продължиха персоналните конфликти, квалификации и обиди в предизборната кампания”, заяви Йотова. „Втори ден чакаме позицията на тези партии, които искат да получат доверието на хората. Нека те се определят по отношение на самата война в Украйна и за изпращането на нови оръжия от страна на България. Позицията на Министерството на отбраната, изразена и на Съвета за отбрана, който тече в Брюксел, и на българския президент спазва стриктно решението на Народното събрани - ние ще помагаме с всичко онова, на което сме способни”, каза Йотова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.