"Бедна държава е тази, която не генерира икономически продукт", каза кандидатът за депутат

„Най-голямата опасност сега е увеличаващата се бедност. Тя е опасност и за националната сигурност”. Това заяви Александър Несторов, кандидат за депутат от ДПС в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Бюджетът трябва да е ефективен, според него. „Няма как да имаме свръхразходи, да подпомагаме всички и парите да ни стигат. Предлагаме помощите да бъдат насочени към най-нуждаещите се”, каза той.

„Свръхпечалбата се облага и в момента”, заяви кандидатът за депутат по повод обявения еднократен данък "свръхпечалба" и припомни, че неговата партия преди половин година е предложила да се облага свръхпечалбата в енергетиката.

"Бедна държава е тази, която не генерира икономически продукт. Внасяйки все повече, базирайки ръста на повишение на цените, осланяйки се само на европейските фондове – няма как една икономика да върви, без в нея да се налива свеж ресурс, обясни Несторов.

Запитан кое може да бъде гарант за съставяне на стабилно правителство, той каза, че трябва да има баланс между всички приоритети, но повтори, че справянето с бедността трябва да е тема номер едно. „Второ – да се запази ценностния път на държавата, евроатлантическия. Трета точка – мерки за справяне с различните кризи”, допълни Александър Несторов.

Относно доклада на Държавния департамент на САЩ, той каза, че корупцията в България няма да се реши с назначаване на един човек, който е като бухалка. „Проблемът е законодателен. Думата „корупция” не присъства в Наказателния кодекс на България”, обясни кандидатът за депутат.

Целия разговор вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.