Това обяви председателят на партията

„Български възход” ще застане на онази страна, която предложи коалиционно споразумение. Така председателят на партията Стефан Янев отговори на въпрос с ГЕРБ-СДС или с техните опоненти би управлявала в бъдещия парламент. Той гостува в студиото на „Здравей, България”, заедно с един от кандидатите за депутати от партията - Ангела Николова.

По думите на Янев всички останали варианти могат да са предпоставка за задкулисие. „Ние не искаме това”, категоричен е той. Според лидера на БВ е дошло времето за диалог, единство и компромиси. Стефан Янев обяви, че в следващите седмици „Български възход” ще отправи коалиционно предложение към останалите участници в надпреварата за гласовете на българите, които разпознават националните интереси.

Попитан къде трябва да застане България в конфликта между Русия и Украйна, той отгояори, че страната ни може да е „Гласът на мира” в ЕС и да настоява за дипломатическото му решаване. „В миналия парламент подкрепихме решението за даване на оръжие, независимо, че вече имаше мнозинство и нашият глас на пръв поглед нямаше значение за това мнозинство. Ние го подкрепихме, защото сложихме едно допълнително условие: че всяко едно оръжие, което излезе от инвентара на Българската армия, трябва да бъде попълнено”, уточни Янев.

Лидерът на БВ подчерта, че правосъдната реформа трябва да бъде направена така, че да работи за всички български граждани. „Не бива да се фокусираме само върху отделна изолирана законодателна промяна, когато говорим за съдебна и правосъдна реформа”, категорична е Ангела Николова, която е юрист по образование.

Стефан Янев коментира и мерките, които държавата предприема срещу високите цени, спекулата и инфлацията. По думите му инфлация се бори с производство, а за възникването ѝ са виновни няколко бивши правителства. „Идеята, която ние развиваме, е държавата да подпомогне малки и средни земеделски производители, които да концентрират своите производства в продоволствения цикъл”, заяви бившият служебен премиер.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.