"Ако имаме определени политики бихме могли да говорим за реформаторско правителство", заяви кандидатът за депутат

„За съвместно управление с ГЕРБ не мисля, че може да става въпрос на този етап. Правителство на малцинството е твърде вероятният сценарий, ако нямаме мнозинство. Едно реформаторско правителство … ако имаме определени политики бихме могли да говорим за реформаторско правителство с конкретни цели и политики и конкретна перспектива”. Това заяви Борислав Ганчев, кандидат за депутат от ПП-ДБ в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

„Говорим за конституционна реформа. Тя касае главно съдебната власт. Съдебната реформа е на дневен ред, трябва да се съсредоточим как ще бъде постигната”, обясни той.

„Съдебната реформа е част от целия комплекс мерки, които трябва да бъдат приети, включително и създаване на механизъм за разследване на главния прокурор”, допълни Ганчев, който бе и зам.-правосъден министър.

Сред приоритетите той посочи приемането на страната ни в Шенген, в еврозоната, превъоръжаване на армията. Има конкретни близкосрочни цели, с които да се заеме това правителство и да ги постигне.

 Повече от разговора гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.