Ако ГЕРБ спечелят изборите, вероятността да бъде съставен кабинет е по-голяма, посочи тя

Ако ГЕРБ са първи на изборите, вероятността да бъде съставен кабинет е по-голяма. Първата ни задача ще бъде да проведем консултации за съставяне на кабинет. Кабинетът трябва да е експертен, да има политически фигури в него, за да може да се носи политическа отговорност. Кабинет на малцинството е невъзможен и не би бил достатъчно устойчив и траен. Това каза Рая Назарян от ГЕРБ-СДС в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Не мисля, че Бойко Борисов ще бъде кандидат за премиер отново, посочи тя.

„Позицията на президента, че България няма да участва в съвместната доставка на снаряди за Украйна, е негово лично мнение, което произлиза от възприемането му, че е върховен главнокомандващ. Но решението за изпращане на военна помощ за Украйна е на 48-ото НС и изпълнението му е на служебния кабинет. Президентът е изпълнил своите правомощия да състави такъв. Оттук-нататък отговорността е на кабинета“, заяви политикът

Тя посочи приоритетите на ГЕРБ-СДС.

Назарян каза, че КПКОМПИ трябва да остане единна структура, не трябва да бъде създаване нова специфична администрация за разследване и разкриване на престъпления, защото тя ще влезе в конкуренция с МВР, ДАНС и следствието. По нейни думи такава структура би концентрирала много правомощия в един единствен орган, което влиза в противоречие с принципа за разделение на властите.

Назарян коментира и закона на Крум Зарков.

49-ият парламент трябва първо да избере редовно правителство, което да внесе редовен бюджет, бе категорична тя.

Назарян коментира политическата криза. По нейни думи разделението в обществото е на всяка тема. Тя посочи, че липсва диалог, който да създава политики, които да движат страната напред.

Повече от разговора гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.