По думите му "Възраждане" е против връщането на нормалната ставка на ДДС от 20%

Таванът на надценките ще удари малкия бизнес - кварталните магазинчета. "Очевидно е, че има картел в сектора. Ние предлагаме по-голяма прозрачност. Търговците трябва да бъдат задължени да покажат доставната цена на продуктите от малката потребителска кошница. Това каза за "Офанзива" Деян Николов от „Възраждане”.

По думите му доходите трябва да се увеличат с размера на инфлацията - около 15%. Включвам минималната заплата и пенсиите. Предложението на КНСБ минималната заплата да е 940 лв., е малко по-високо от това, което е възможно. Ще бъдем "за" това да се орежат капиталовите разходи и неналежащите такива. Икономиката се движи и без няколкото милиарда капиталови разходи. Предвиждаме около 15% увеличение на минималните пенсии", заяви Николов. 

Деян Николов: Комисията за защита на личните данни проверява подписите за референдума

Според него за момента не е подходящо увеличение на данъците, по-скоро трябва да се оптимизира разходната част и да се повиши събираемостта. "Против сме връщането на нормалната ставка на ДДС от 20%. За заведенията сме против, както и за фитнесите", обясни той. И допълни, че "Възраждане" не би подкрепило правителство на малцинството, но би опитала да разговаря за допирни точки.

Николов разкри, че до миналата сряда са събрани 467 000 подписа за референдума за запазване на българския лев. "Смятаме, че ще стигнем до 530 000 до края на срока - 10 април и референдум ще има. България не трябва да влиза в еврозоната, защото сме на прага на глобална финансова криза. В момента правителствата искат да залагат 3% дефицит, прогнозите са за 6-7%. Това, че БНБ не може да печата пари, е естествена спирачка, идваща от борда", смята той. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.