Той отказа да назове партия или коалиция, която БВ ще подкрепи, ако им бъде предложение коалиционно споразумение

“Български възход” би предложил правителство, базирано на коалицонно споразумение,. Това каза председателят на партията - Стефан Янев в ефира на NOVA NEWS. 

На въпрос каква е неговата прогноза за изхода от предстоящите избори на 2-ри април - широка коалиция между първите две формации, правителство на малцинството или избори, Янев посочи своя четвърти вариант. “По-скоро виждам 4 вариант. До известна степен тези варианти бяха предложени в 48-ото НС. Ние ще предложим правителство, което се базиран на коалиционно споразумение. Като че ли другите партии бяха забравили за тази конструкция”, коментира Янев. 

Той отказа да назове партия или коалиция, която БВ ще подкрепи, ако им бъде предложение коалиционно споразумение. “Въпросът е какво съдържа коалиционното споразумение, какви са принципите, заложени в него и какви са отговорностите. От тази гледна точка ще направим нашите изводи и анализ и ще вземем решение”, посочи лидерът на БВ. “Важни са принципите - кой носи отговорност за какво и как става взаимодействието между изпълнителната и законодателната власт”, допълни той. 

Таван на надценките на определени артикули или таван на цените, стратегията на “Български възход” за борба с инфлацията е друга. “Не бихме се фокусирали върху таван на надценки или цени, а бихме се фокусирали върху това какво държавата би могла да направи, за да подпомогне българското производство”, обясни той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.