"Проблемът е в това, че отсрещната страна не е склонна на компромис", категоричен е председателят на "Възраждане"

„Политическата криза се решава от избирателите в момента. „Възраждане” показа, че е способна да прави компромиси. Благодарение на компромисите, които вече направихме, в предишното НС бяха приети два изключително важни консенсусни акта, за които абсолютно всички подкрепиха нашата позиция. Единият беше Планът за възстановяване, а другият – осъждането на езика на омраза в Северна Македония. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов в отговор на въпрос какви възможности за управление вижда партията му след изборите.

По думите му проблемът е в това, че отсрещната страна не е склонна на компромиси. „Тя е свикнала да има пълен монопол над властта и медиите. Отказва да приеме, че голяма част от обществото в България не иска да живее в този съвременен неототалитарен модел, в който има една гледна точка, повтаряна по всички телевизии”, коментира Костадинов.

Той бе категоричен, че партията му еможе да прави компромиси. "Ние го казахме и в миналия, и в по-миналия състав на НС. И го показахме – ходихме на разговори с всички. Но поставихме условия, посочени от нашите избиратели”, подчерта той.

Лидерът на „Възраждане” е категоричен, че партията му е готова да управлява. „Ние сме една от двете политически сили, които в предишния парламент бяха готови да представят кабинет. Казахме, че имаме състав. Ние сме готови да управляваме и искаме да управляваме”, заяви той. И допълни: „Партньорът ни е българският народ”, но отказа да даде конкретен отговор на въпроса дали търсят коалиционен партньор с думите „очевидно е, че ние търсим възможности и в предишния кабинет говорихме с абсолютно всички”.

„Политическата криза се решава по време на избори и няма нищо по-хубаво от това, че има избори в България. Защото те не задълбочават политическата криза, а я разрешават. Тя произтича от това, че политическото статукво в момента агонизира”, категоричен е Костадинов.

„Таванът на цените нарушава всички пазарни принципи. Освен това подобна мярка ще удари сериозно малкия бизнес”, посочи Деян Николов от "Възраждане".

По думите му при евентуален таван на надценката със сигурност ще има фалити на малки магазинчета. „Дребните търговци няма да могат да си покрият разходите с наложените 10% надценка. Докато голяма търговска верига, която е с богат асортимент, може да си позволи за няколко месеца да работи на загуба”, заключи Костадинов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.