Работи се и по повече от 350 сигнала

Полицията работи за осигуряване на спокоен изборен ден в неделя и гарантиране на правата на избирателите. Това заяви в Бургас главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров. В страната има образувани над 65 досъдебни производства, работи се и по над 350 сигнала.

Ръководството на МВР е категорично, че цената на един глас е достигнала до 150 лв., а освен класическите схеми, се използват и нови - от общини и кметове, твърди главният секретар.

„Профилът на купувачите съвпада с профила на лица от криминалния контингент, които се занимават и с други видове престъпления. Престъпления, свързани с акцизни стоки, с лихварска дейност, разпространение на наркотици. Просто в този момент част от криминалния контингент извършва и този вид престъпления, свързани с изборното законодателство. Ние ще работим не само до изборите, и в деня на изборите, но и след изборите, тъй като има информация, че част от плащанията ще станат и след изборите. Работим съвместно с прокуратурата”, заяви комисар Тодоров.

От началото на предизборната кампания до днес във Върховна касационна прокуратура са образувани 58 досъдебни производства и 248 преписки. Поредната полицейска акция е в обекти в село Трояново, близо до Бургас. След кратка проверка  все пак бяха намерени списъци с имена. Собственичката на магазина, в който бяха открити, твърди, че това е списък със стари длъжници на търговски обект. Полицията влезе и в другия магазин в Трояново. Там казват, че се налага да дават стоки на версия, но не се притесняват от униформените.

В Бургас главният секретар връчи 10 пистолета „Валтер” и 17 електропреносими пистолета на Специализираните сили и районните управление. Това била само първата стъпка от подновяване на въоръжението във всички дирекции на полицията в страната, увери Тодоров.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.