Хората имат желание да се включат в нашите подписки - за Паметника на Съветската армия и джендър идеологията, обясни той

Ще има коалиция, въпросът е в какъв формат. Парламентът ще се конфигурира след Великден. Ще проведем вътрешнопартийно допитване. Всеки социалист ще каже мнението си. Трябва да има диалог и държавнически решения. България в момента е в безвремие, политиците трябва да говорят, затова са в Народното събрание. Това каза за "Твоят ден" Иван Ченчев от БСП.

"Има енергия и желание на хората да се включат във всички инициативи, които сме направили - подписките за Паметника на Съветската армия и за джендър идеологията, за които събрахме над 50 000 подписа. Ще съберем над 400 000, защото става въпрос за българските деца. Вече ни сигнализират за джендър клубове в училищата", посочи той.

По думите му въобще не бива да се бутат паметници, не може в една цивилизована държава да се води война с тях. Ченчев потвърди, че БСП поддържа позицията си, че е необходим таван на цените на основни цени от малката потребителска кошница. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.