„Ситуацията с бомбените заплахи е доста притеснителна", каза кандидатът за депутат

„Ситуацията с бомбените заплахи е доста притеснителна. Да видим какви действия ще предприемат МВР за осигуряване на спокойствието предвид близките избори тази неделя”. Това заяви кандидатът за депутат от коалиция „Продължаваме промяната” и „Демократична България” Стою Стоев в студиото на предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Като приоритети на представляваната от него коалиция, той изтъкна борбата с корупцията и бърз съдебен процес. В отговор на въпрос защо това не се получи в предишния парламент, той каза, че е минало доста време да се обединят двата законопроекта за Антикорупционната комисия.

Той поясни, че идеята им за съдебната система е как да се реформира самата прокуратура отвътре, за да има контрол върху главния прокурор. „Имаме идея да разделим и Висшия съдебен съвет на отделни съвети, а не както сега на прокурорска и на съдийска колегия. Без парламентарната квота не може да изберем един от „тримата големи” – председателите на върховните съдилища ВАС и ВКС и главния прокурор”, допълни Стоев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook