Той каза, че подготвят споразумение за разбирателство, което ще предложат на всички партии

Със сигурност ще бъдем част от 49-ото Народно събрание. Трудно е да се каже каква би била конфигурацията на бъдещ кабинет. Възможно да има редовно правителство. Формулата е коалиционно споразумение, което да определя правилата и отговорностите. От „Български възход“ ще инициираме лидерска среща, подготвяме и документ – споразумение за разбирателство, което ще предложим на всички партии. Това каза Стефан Янев, лидерът на „Български възход“, в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Той е на мнение, че бомбените заплахи едва ли могат да доведат до проблеми в изборния ден. По негови думи целта е да се провери дали ни е страх. Заплахите могат да идват и от чужбина, и от страната, допълни Янев.

Политикът смята, че в хората има натрупано разочарование и гняв. „От години ние знаем, че сме общество от индивидуалисти, изгубихме нашето общо, нашата цел“, посочи той

Янев обясни какви са приоритетите на „Български възход“.

Той коментира и войната в Украйна и позицията на България. „Мисля, че и след управлението на служебния кабинет български войник няма да стъпи в Украйна“, каза Янев. Не е сериозно да се говори, че България ще участва във война, която не е наша, заяви политикът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook