За това сигнализира зрителка на NOVA

12-метрово дърво е напът да рухне върху къща в Пловдив. За това сигнализира зрителка на NOVA. Тя заяви, че многократно е подавала сигнали и жалби до местната администрация, но реакция няма. Жената дори се срещнала с директора на общинското предприятие „Паркове и градини“, който пряко отговаря за това, но, по думите й, вместо съдействие и решаване на проблема се сблъскала с арогантно отношение.

ЖЕНА Е С ФРАКТУРА СЛЕД УДАР ОТ КЛОН: Как се стигна до инцидента и защо дървото не е премахнато?

„Писала съм дори до Министерския съвет. Оттам ми отговориха, че това не е защитена зона и ако пречи, може да се премахне. От общината обаче ми казаха, че това дърво може да живее 1000 години и не представлява заплаха”, каза в ефира на „Здравей, България” Илза Дгжелалян.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че реагират на всеки сигнал, но заради бурята от преди 2 дни, екипите са на различни адреси. Той се ангажира да дойдат специалисти, които да отстранят 60-годишната липа.  

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.