"Кабинет на малцинството може да донесе плаващи мнозинства”, каза Тачев

„Реалната причина за контролирания и купен вот е социалната маргинализация на населението и поставяне в зависимост на определени хора. Тези полицейски акции целят психологически ефект, да възстановят доверието в изборния процес, да промени вниманието от другите проблеми – мигрантите и (незаконното) преминаване на границите”. Това каза политологът Стойчо Стойчев в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

В коментар за представените две социологически изследвания той каза, че с еднаква степен на вероятност едните или другите – ГЕРБ или ПП-ДБ могат да бъдат на първо място. „Малките формации са ключът към следващото парламентарно мнозинство”, допълни Стойчев.

Политологът Светлин Тачев не смята, че малките партии имат такова влияние. Според него вариантите са два – или отново предсрочни избори, или търсене на компромис между първите формации. „Не виждам как може да се търси (компромис) преди местния вот”, допълни той. „Възможността за кабинет на малцинството е възможност да попаднем на плаващи мнозинства”, каза Тачев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.