В друга не проработил четецът на картата

Проблем с машината в секция номер 2 във Видин. Още в събота тя е дала индикация, а проблемът е в четеца на картата. Затова в тази секция са преминали на изцяло хартиено гласуване.  

С около 10 минути се е забавил стартът на изборния ден там. Близо 83 000 имат право на глас. А секциите в областта са 235.  

Проблем с машините възникна и в кв. “Нов път”. В училище “Софроний Врачански” има 8 секции, оказа се обаче, че в две от тях машините за гласуване са разменени. 

“Половин час след започване на изборния ден дойде колегата от другата секция и каза, че машините са разменени. обадихме се на РИК. Написахме протокол. Машините няма да се сменят”, обясни председателят на секция номер 80 Милен Стоянов. 

След установяване на размяната на една от сбърканите машини е имало два гласа. При описването на протоколите ще бъде приложен протоколът за размяна на машините, обясни Стоянов. той е сигурен, че грешката е направена още в събота, при инсталирането на машините в секцията.

Любопитен факт е, че най-възрастният гласоподавател в област Видин е на 103 години. А най-младият днес навършва 18г. 

Повече гледайте във видеото. 

 

 

 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.