В западната ни съседка има открити седем секции

В българското посолство в Скопие е разположена една от седемте секции в РМС. Прогнозите са за слаб интерес към вота. Причината – сериозното дипломатическо напрежение между София и РСМ на фона на закриването на българските клубове.

За пръв път секция има разкрита в град Тетово, който е с преобладаващо албанско население. Въпреки това 40 души са подали заявление да се отвори секция. Навсякъде ще се гласува с хартиена бюлетина. Сериозно е полицейското присъствие покрай секциите. Гласувалите са около 150 души в цялата страна. 

“Гласувах, защото ми е дълг. Привилегия и чест. Очаквам че новият парламент ще избере правителство, което ще поведе България към европейските ценности. И че позицията на новото правителство ще бъде непроменена по отношение на Македонския въпрос към т. нар. френски предлог и вписването на българите в конституцията”, заяви Владимир Перев,  гласоподавател.

Повече гледайте във видеата. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.