За 83-ма кандидати от 21 партии и коалиции ще гласуват над 150 000 врачани

291 са избирателните секции в област Враца. В тях ще гласуват над 150 000 души за 83 кандидати от 21 партии и коалиции.

Към 16 часа стана ясно, че машините в две секции във Враца и една в Мездра също печатат празни бюлетини. В град Роман аварира една машина и в тази секция гласуват с бюлетини.

Петко Младенов от врачанското село Лиляче избра да гласува с подвижна секция, защото е незрящ. Той не гледа, а слуша телевизията и се информира непрекъснато за събитията в страната. 

„Държа да гласувам, защото от 20 години не съм гласувал. Искам с моя глас да допринеса за съставяне на парламент и редовно правителство, което да помогне на държавата да излезе от кризата и да се справи с наболелите проблеми на страната”, каза Младенов.

Той очаква да се обърне внимание на инфлацията. „Повечето хора изнемогват с тези цени. След това да се разгледа нов бюджет”, каза човекът с нарушено зрение. 

В едно от селата гласоподавателка винаги носи цветя от своята градина на членовете секционната избирателна комисия.

„Гласуването за мен и моето семейство е едно огромно обединение на всички ценности, които притежаваме – на всички хора. Да може да изразим своите ценности и предпочитанията си. Аз ако не гласувам, кой знае какво бих искала да направя в живота си. Искам добър, хубав, светъл живот за мен и моето семейство”. Това каза Надя, гласоподавател от монтанско село.

Надя обясни, че пред нея и семейството й никога не е стоял изборът дали да гласува, или не.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook