Машините в 3 секции в Стара Загора не са сработили

В Казанлък имаше проблем с една от машините за гласуване, който вече е отстранен. В цялата Старозагорска област има три машини, които не са сработили още от Деня за размисъл. Това са машините в изборните секции с номера 20, 70 и 104 в град Стара Загора. Според указания на ЦИК в тези секции се преминава на гласуване с хартиени бюлетини. 

В областта са 493 секциите за днешните избори. В 326 има машинно гласуване, но след несработването на устройствата, вече в 323 секции избирателите от Стара Загора могат да упражнят правото си на глас с машина. 

В Деня за размисъл е имало два сигнала към Регионалната избирателна комисия за поставени агитационни материали в близост до избирателните секции.

В Старозагорска област към момента няма сигнали за поставени взривни устройства в училища. 

В село Тъжа има ниска избирателна активност, а хората свикнаха с полицейско присъствие заради агресията на един от родовете в предишните дни. Местните жители се страхуват от нападения.

Представител на секционната избирателна комисия обясни, че повечето от хората в махалите работят в чужбина. Жените в секцията са приготвили тутманик, домашен кейк и бонбони.

По обяд големи групи се събраха в Старозагорското село Тъжа. Някои от тях бяха въоръжени с печално известните сапове и мотики.

„Няма напрежение, спокойствие има”, обясни един от гласоподавателите. Друг поиска да бъдат намалени цените на храните, цигарите, бензина, олиото.

Избирателната активност в Старозагорска област към 11 ч. беше 10.25%. Правото си на глас до този момент са упражнили 29 137 души. 

Ето и данните за активността по общини:

Стара Загора – 10.17%

Казанлък – 10.56%

Чирпан – 9.58%

Раднево – 9.27%

Братя Даскалови - 12.66 %

Гълъбово – 10.06%

Павел баня – 9.92%

Мъглиж – 8.00%

Опан – 18.17%

Гурково – 13.61%

Николаево - 10.98 %

Общият брой на избирателите в Старозагорска област е 284 193.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook