В Берлин има затворени улици заради полумаратона

74 секции са разкрити в Германия. След Турция и Великобритания това е третата държава, където ще гласуват най-много българи в Европа.

В 36 от секциите в Германия може да се гласува и с машина. Вече няма избирателни секции в хотелите в Западен Берлин, за да гласуват сънародниците ни, трябва да дойдат в посолството или в Културния дом. 

В посолството на България в Берлин са някои от секциите за гласуване. В едната секция заради смесеното гласуване машината е само една, което може да предизвика чакане. 

В Хамбург са сменени адресите на избирателните секции.

Вяло започна изборният ден в Германия. В Берлин, в Хамбург, в Мюнхен е много спокойно гласуването.

По обяд започнаха да се събират повече хора пред изборните секции в посолството ни в Берлин.

Българите в Германия предпочитат да гласуват с машини.

Изборите в България имат голям отзвук в германската преса. Погледът е, че България има нужда от решаващ вот, който е важен не само за страната ни, но и за цяла Европа.

22 000 души гласуваха в Германия на 2 октомври. В много германски провинции започна Великденската ваканция.

Един от сънародниците ни в Берлин каза, че е изненадан от маратона и е паркирал на около километър далеч от посолството ни. Той очаква по-висока активност в следобедните часове.

Няма информация секции в Германия да са отворили със закъснение в изборния ден. На доста места в страната вчера, в деня за подготовка членове на секционните избирателни комисии не са се явили.

Днес те са дошли навреме, но не са били запознати с работата и сега се ориентират, но секциите са отворени. 

В Германия започна Великденската ваканция и повечето хора пътуват. На миналите избори гласоподавателите ни в Германия бяха 22 000 души.

В Берлин се провежда полумаратона и е възможно да има затворени улици. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.