За кого гласува българинът според психолога Ани Владимирова

„Когато човекът от среща не излъчва авторитет и не си сигурен в това кой е, почваш да взимаш решения по най-елементарния начин - емоционално, според групата ти приятели, в последния момент. Това, което виждаме“, заяви психологът Ани Владимирова в ефира на "Събуди се".

Според нея избирателната активност от 1.4 % към 8 часа е очаквано ниска. „На пръв поглед обяснението е много просто – когато нямаме успех в нещо, започва да пада мотивацията. Като няма резултати и се отказваме накрая. На втори поглед мисля, че не е толкова просто обяснението, защото всъщност ние нямаме съзнанието, че сме фактори след решението, което вземаме“, обясни тя.

Според психолога гласоподавателите са демотивирани от „целия хаос, в който се търси общ знаменател“. „Всички участници в тази кампания приличат на инфлуенсъри, които събират лайкове. Никъде не чухме едно ясно послание“, добави тя.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.