В страната има 15 секции

15 секции в Белгия и две в Люксембург отвориха навреме за петия по ред парламентарен вот. Потокът от хора, дошли да гласуват, не е голям, но е постоянен. Общо 45 000 са регистрираните българи в страната като се предполага, че поне още 10 хиляди са допълнителните им членове на семействата.

Гласува както с хартиена бюлетина, така и машинно. Освен в столицата Брюксел, където има две секции, има възможност за гласуване и в секции в Гент и в Антверпен, където има голяма българска диаспора.

На последните няколко избори са гласували между 4 и 6 хиляди души, По-голяма е концентрацията на наши сънародници в Брюксел където са и голяма част от международните институции.  На последните избори водещи в Брюксел бяха ПП-ДБ, докато извън столицата подръжниците на "Възраждане" бяха по-активни. Тези които бяха гласували за ИТН преди, в по-голямата си част се въздържаха от гласуване на последните избори.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.