Вицепрезидентът даде своя вот на машина

"Моят вот е изцяло положителен. Гласувах за това да преодолеем политическата криза, гласувах за това да няма повече предсрочни избори. ГГласувах да се формира стабилно мнозинство и стабилно правителство и да решава най-важните за хората проблеми", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова след като подаде своя вот. Тя предпочете машинно гласуване.

Според нея е много трудно да се работи, когато в една парламентарна република не функционира Народното събрание, когато зад правителството няма политическа сила и солидно мнозинство, което да подкрепя неговите решения.

„И въпреки това, служебното правителство постави една много висока летва, която, надявам се, следващия кабинет не само ще прескочи, но и ще увеличи нейната височина. Страната е стабилна в условия на криза. Да, има важни въпроси, които трябва да бъдат решавани. Най-вече с цените и с доходите на хората. Това трябва да бъде и първата задача на следващото Народно събрание. Надявам се то да заработи бързо, бързо да бъде избрано ръководство, за да може да влезе веднага бюджет, той да бъде приет и оттам нататък да се формира и правителство“, смята Йотова.

Тя е на мнение, че страната, в сравнение с останалите европейски страни, е на средно ниво, дори в горната граница по отношение на цени и горива.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.