11 машини за гласуване в Хасково се повредиха

11 машини в Хасковска област са излезли от строя напълно и в тези секции се гласува само на хартия. Десетки други устройства в областта непрекъснато правят проблем с разпечатването на бюлетините.

Съпредседателят на ПП Асен Василев успя да гласува едва от третия опит, след като преди това машината не разпечата избора му.

Към 11 часа избирателната активност в областта е малко над 10%.

Две са основателните жалби до обяд от Област Хасково - общински съветник е бил назначен за член на СИК в община Минерални бани, а в община Стамболово в подвижна секция член на секционната избирателна комисия е говорел на турски език.

Малко по-късно в отговор на думите на Асен Василев, от „Информационно обслужване“ изпратиха мейл , че дружеството никога не е имало и няма отношение към машинното гласуване и техническото обезпечаване на машините за гласуване.

„Искаме още веднъж да припомним, че съгласно Изборния кодекс „Информационно обслужване“ единствено е изпълнител на организацията и технологията на компютърната обработка на данните в РИК и в ЦИК от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, включително от машинното гласуване”, пишат от дружеството.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.