33% от анкетираните са на обратното мнение

Какви са нагласите на българите на тема „Редовен кабинет”? Около една трета от хората смятат, че и този път редовно правителство няма да бъде съставено. 37% от тях не са оптимисти по тази тема. 33% са на обратното мнение и вярват, че кабинет ще има. 30% не могат да преценят. Данните са на социологическа агенция „Тренд”.  Изследването е направено по поръчка на NOVA. Реализирано в периода между 22 и 29 март 2023 година чрез пряко интервю „Лице в лице” сред 1004 души.

Любопитен момент е мнението на хората за евентуалните компромиси, които партиите трябва да направят.

61% смятат, че трябва да бъдат направени компромиси, за да се състави редовно правителство. А 24% считат, че ако компромисите са твърде големи, е по-добре да се отиде на нови избори. 15 на сто не могат да преценят.

Данните са на социологическа агенция „Тренд”. Изследването е направено по поръчка на NOVA. Реализирано в периода между 22-ри и 29-ти март 2023-та година чрез пряко интервю "лице в лице" сред 1004 души.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.