Среща с хората, превърнали се в истинска сензация

Запознаваме ви с хората, които се превърнаха в сензация часове след вота. Става въпрос за членовете на секционните комисии, които ни разсмяха със своите коментари по време на видеонаблюдението на изборите. Как се броят бюлетини без ток и с фенери? Кой е мъжът, обявил, че до две години ще е в Нова телевизия? Глория Николова ни среща с лицата от записите.

Бисерите от видеонаблюдението: „Работи ли телевизоро”, „Кажете зеле”, „Добре дошли в нашия подкаст” (ВИДЕО)

Докато някои секции бяха буквално наопаки, а други срещнаха технически проблеми, трети решиха да не разчитат на статив, а само на себе си. „От РИК - да знаете, че за заснемането допълнителни пари трябва да са дават. Ръката ма заболя”, обяснява член на комисия.

Два дни след приключението да броиш бюлетини на тъмно, NOVA разговаря с Ангел Ангелов - един от членовете на секция в Якоруда, останала без ток. „Запали се единия шнур на печката и настана паника. То си светна горе на таблото, излезе пламък”, сподели той.

Така им се наложило едновременно да броят бюлетини и да гасят пожар. И останал само въпросът - тече ли запис. „Работи ли телевизоро? Още работи”, пита притеснена жена. „Вместо да каже екрана, каза „телевизора”, обясни репликата Ангелов.

И от телевизора в Якоруда - към този в Русенско. „Сега ме гледате така, ама до година - две ще съм в Нова телевизия”, споделя член на секция - Полско Косово. Гласът зад кадър се оказва на Илиян Георгиев. „Стискам палци да работя”, споделя той.

Комични ситуации по време на видеонаблюдението на вота (ВИДЕО)

Илиян е член на секция в Полско Косово, където няма интернет, изобщо не е очаквал, че ще се излъчат и 20 секунди, качени в сайта. „Разказваме си вицове, но те не са за пред камера, имаше и черен хумор”, разкрива Илиян.

В Монтана дългото броене също предизвика черен хумор. „Движим се по график, спокойно, без паника. Някой, ако припада, имаме две кофи специално с ледено студена вода”, успокоява друг член на комисия. 

С всеки час откровенията под формата на смешки ставаха все повече. „Моят глас стана като на Джоко Росич. Това само в България го има. Да сканираш бюлетините и да ги показваш и после да се премяташ четири пъти под масата”.

Видеонаблюдението се превърна в многочасов сериал в 11 600 серии или … секции. „Муцунка, муцунка - не муцунка, чичо Гошо ела тука”, бяха сред откровенията в комисиите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.