Коментар на Стойчо Стойчев, Мира Баджева, Любомир Аламанов и Любомир Стефанов

Ще успеят ли новите 240 да сформират редовен кабинет или страната ни върви към нови предсрочни избори? Тези въпроси коментираха в студиото на „Здравей, България” политологът Стойчо Стойчев, журналистът Мира Баджева, пиар експертът Любомир Аламанов и политологът Любомир Стефанов.

Коментар за резултатите от вота в неделя направиха от БСП и ДПС. „Възраждане” нарушават мълчанието си днес в 10 часа, а съпредседателите на „Продължаваме Промяната” заявиха, че кабинет с участие на ГЕРБ-СДС няма да подкрепят. Обща ли е обаче позицията им с тази на коалиционните им партньори от „Демократична България”?

Все още се очаква коментар за изборите от някои формации, влизащи в 49-ото НС

Според Мира Баджева мнението на ДБ е по-нюансирано, но това не означава, че ще има разединение в коалицията. „Според мен се мисли за кабинет с експерти. За Христо Иванов е много по-, бих казала, изгодно. Те виждат за себе си много повече ползи да има кабинет, отколкото да ходим на нови избори”, каза още журналистката.

„Символен беше въпросът кой ще спечели първото място. Важното е кой първи ще предложи вариант, около който другите да се обединят. По-лесно щеше да е ПП да предложат вариант, който ГЕРБ да подкрепи, без ангажимент за участие с министри”, заяви политологът Стойчо Стойчев. По думите му коалицията ПП-ДБ би предложила кабинет с непознати фигури.

Пиар експертът Любомир Аламанов пък смята, че ГЕРБ-СДС биха могли да съставят устойчиво правителство с БСП и ИТН.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.