Силян Тополски, който е на 68 години, каза, че се състезава от 2015 г.

Бягането е - любов от пръв поглед, вдъхновяващо чувство и както се казва “С яденето идва апетитът”. Това заявиха част от участниците на тазгодишния “Витоша Рън”, предаде БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Маратонът е с дължина 18 км. и събира хора от всякаква възраст, най-възрастният участник е Йордан Митев, който се включва за пети път и е на 74 години.
“Тренирам и искам да се видя с приятели, да надмогна себе си”, каза той.

Стотици бегачи премериха сили на „Витоша Рън” 2022 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Иванина Петкова участва за първа година във "Витоша Рън".
“Целта ми е са стигна до финал, дори да е трудно смятам, че няма да се откажа и ще стигна до Черни връх, от тук би трябвало да са 18 км.”, каза тя и добави “Подготовка, за да участваш в такъв маратон е силно казано, но си отнема време, почти всеки ден трябва да си правиш немалко тренировка, за да можеш да поддържаш форма”.

Благовеста Андреева също участва за първи път. “Тази година реших да тичам, много ми харесва, голямо предизвикателство е и се надявам да се забавлявам на макс”, каза Благовеста Андреева. Тя подчерта, че целта ѝ е финала - Черни връх. 

От НДК до Черни връх: Десетки се включиха в планинското бягане (ВИДЕО)

Снежина Стефанова заяви, че участва за трета поредна година, преди е стигала до финала, дори е печелила призови места.
“Най-трудното е състезанието със самия себе си, защото трасето става тежко някъде по средата на дистанцията и оттам насетне се изисква издръжливост и много воля”, смята тя. След това поясни, че подготовката трябва да включва няколко дълги пробега около 2 часа и доста бягане, ходене и любов към планината и спорта. Участничката пожела на всички млади хора един път да опитат да се включат в едно такова събитие и да се раздадат толкова колкото им позволява състоянието - оттам насетне ще бъде любов от пръв поглед”, каза с усмивка Снежина Стефанова.

Хиляди изкачиха Черни връх по стъпките на Алеко (СНИМКИ)

Силян Тополски, който е на 68 години, каза, че се състезава от 2015 г., и добави “С яденето идва апетитът”. Финалът е моята цел, там е и най-трудният момент от изкачването”, подчерта той.

"Витоша Рън" е състезание по планинско бягане в изкачване със старт: София, НДК и финал: Черни връх. Дължината е 18 км. с 5 междинни контролни пунктa. 

Източник: БГНЕС