Гости в "Пулс" анастезиолозите д-р Колчаков и д-р Филиповски

За новия метод на лечение при хронична болка криоанелгезия, който е връх в техологиите в момента, разказаха анастезиолозите д-р Иван Колчаков и д-р Игор Филиповски в "Пулс" по NOVA NEWS.
Студът предизвика три прояви обезболява и спира кървенето, а това е изключително важно и полезно, каза лекарят. Хроничната болка е много голям проблем, посочи той. Колчаков допълни, че се ползват се опиати, изобретени специални помпи, които се поставят в тялото. "Проблемът е, че при наркотиците винаги трябва да повишаваш дозата и в един непродължителен период от време хората стават изкуствени наркомани, намалява обезболяващото действие на наркотика, но остават странични действия като гадане, повръщане, хората изпадват депресия", допълни той. Лекарят обясни, че проблемът е много голям и доскоро не е имало добро решение. 

Паник атаките са лечими, категорични са медици

 

Д-р Игор Филиповски каза, че се занимава с лечението на болката със замразяване на нервите. Той сподели, че има около 3000 пациенти.

Мими Виткова: Над 800 000 души в България нямат достъп до първична медицинска помощ

Д-р Колчаков поясни, че методиките са различни и разказа повече за самите процедури. Той посочи, че метода на д-р Филиповски се прави в амбулаторни условия. Лекарят посочи, че този метод на лечение може да се приложи при 99,9% от пациентите и почти няма противопоказания.

Повече от разговора гледайте във видеото.