Треньорката загина при тежка катастрофа преди няколко дни

Бившият кмет на Плевен Георг Спартански предложи волейболната зала в града да носи името на Стефка Великова. Припомняме, че треньорката загина при тежка катастрофа преди няколко дни.

В социалната мрежа Facebook Спартански написа: "Днес е много тъжен ден за Плевен... Простихме се с трагично загиналата в тежка пътна катастрофа Стефка Великова, президент и треньор на волейболен клуб "Олимпиец". Стефка беше човек с голямо сърце, винаги усмихната, лъчезарна, изключително сърдечна, завладяващо позитивна, с много идеи и инициативи, насочени към децата и младежите на нашия град, голям спортист и активен гражданин.

Волейболистка: Освен треньор, Стефка Великова ни беше майка, приятел и пример в живота

Тя остави ярка диря в живота на града ни, беше обичана и уважавана от хилядите плевенчани, които часове наред се сбогуваха с нея в църквата "Св.Николай". Във връзка с трагичната ѝ гибел, позволявам си да направя едно публично предложение до новоизбраните кмет и общински съветници на Община Плевен: Стефка Великова заслужава да бъде именувана на нейно име основно ремонтираната волейболна зала в спортния комплекс "Спартак", където години наред тренираше и възпитаваше волейболните таланти на нашия град!"

На пътя Плевен-Ловеч в събота загинаха и двама състезатели от мъжкия отбор на клуба - Калоян Минков и Симеон Симеонов.