Той разкритикува разследване, което установи, че е боравил неправилно със секретни документи

Президентът Джо Байдън гневно разкритикува разследване, което установи, че е боравил неправилно със секретни документи. Той обаче няма да бъде обвинен в престъпление, тъй като, според специалния прокурор Робърт Хър, Байдън е сътрудничил на разследването му и вероятно ще се окаже симпатичен обвиняем по време на евентуален съдебен процес.

Според Хър паметта на Байдън е била "ограничена в значителна степен", когато е бил разпитван от членовете на прокурорския екип. На изненадващ брифинг в четвъртък американският президент увери, че паметта му е наред и разкритикува емоционално твърдението, че не може да си спомни кога е починал синът му.

НОВ ЛАПСУС НА БАЙДЪН: Обърка Камбоджа с Колумбия (ВИДЕО)

„Знам, че се обръща внимание на някои думи в доклада за моя спомен за събитията. Дори се споменава, че не си спомням кога е починал синът ми. Как, по дяволите, се е осмелил да повдигне този въпрос? Честно казано, когато ми зададоха въпроса, си помислих: "Какво, по дяволите, им влиза в работата? Аз съм добронамерен и съм възрастен човек. Знам какво правя, по дяволите. Президент съм и изправям тази страна на крака. Не се нуждая от неговата препоръка”, каза държавният глава на САЩ.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase