Тази година той е насочен към ученици и студенти

Конкурсът „Фермерството и младите хора” се провежда за втора поредна година. Сега той е насочен към ученици и студенти.

„Целта на конкурса е да дадем възможност на младите да покажат през своя поглед какво разбират под фермерството, под самата работа. Защото те са нашето национално богатство и ако не ги привлечем да бъдат съпричастни, ние нямаме шанс като държава да продължим да се развиваме в такава посока”, обясни Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз.

Френски екоактивисти отново заляха със супа известна картина

Интересът към миналогодишния конкурс е бил голям. „Миналата година имаше голям отклик сред студентите. Затова решихме да продължим в тази насока и да я доразвием допълнително. Конкурсът се състои в изготвянето на есе, което може да бъде между 3-5 страници, късометражен филм, който да е до 10 минути и развиване на концепция или идея, свързана със земеделието”, допълни Георги Стоянов.

Филмът, който е спечелил наградата миналата година, е бил направен в рамките на 24 часа. „За тази година много техникуми и училища изявиха желание да участват и те биха искали да покажат това върху, което работят, това, което учат и това, което реално го практикуват”, разказа още председателят на Българския фермерски съюз.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase