Името на влечугото е Уоли и живее със собственика си почти 10 години

Мъж от щата Пенсилвания в САЩ издирва своя домашен любимец – алигатор на име Уоли, предаде "Асошиейтед прес". Джой Хени твърди, че влечугото му е помогнало да се избави от депресията, в която е бил в продължение на почти десетилетие. 

Алигаторът Уоли и неговият собственик Джой Хени имат хиляди последователи в социалните мрежи. Той публикува снимки и видеоклипове онлайн, на които се вижда как хората се радват на интересния домашен любимец. 

„Доскоро, алигаторе”: Иззеха огромен хищник от дома на собственика му в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уоли е изчезнал по време на априлска ваканция, на която е бил с Хени. Собственикът подозира, че някой е откраднал алигатора от ограденото външно заграждение, където влечугото е прекарало нощта.

В публикации в социалните мрежи Хени пише, че шегаджии са оставили Уоли пред дома на човек, който се е обадил на властите, в резултат на което алигаторът е бил хванат и пуснат на свобода.

Властите в Джорджия потвърдиха, че някой в района на Брунсуик е съобщил за алигатор на 21 април - деня, в който Уоли е изчезнал.

Първото кафене за влечуги отвори врати в Малайзия (ВИДЕО)

Лицензиран трапер е бил изпратен да го улови. Алигаторът е бил „освободен на отдалечено място“, но местната власт не знае дали влечугото е било Уоли.

Служителите на щатската служба за защита на природата в съседна Флорида, където живеят около 1,3 милиона алигатори, са регистрирали повече от 450 случая на непровокирани алигатори, ухапали хора, от 1948 г. Това включва повече от 90 ухапвания от алигатори от 2014 г. насам, като шест от тях са с фатален край.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
Източник: БТА, Анна Владимирова