Може да изпиете своята напитка в компанията на различни видове змии и гущери

Малайзийско кафене в покрайнините на Куала Лумпур сервира своите напитки и десерти в компанията на гущери, тарантули и змии. Клиентите могат да се насладят на гореща чаша чай докато наблюдават или общуват с влечугите и паяците в кафенето.

„Обикновено, ако отидете в магазин за домашни любимци, не ви е позволено да ги докосвате, но тук може да общувате с тях“, разказва посетителят Алетея Лим.

Заловиха алигатор, убил жена във Флорида (ВИДЕО)

Кафенето разполага с няколко заграждения, във всяко от които има различен вид влечуги и е с наличен персонал, който отговаря на въпроси и гарантира безопасността както на животните, така и на клиентите.

Собственикът на кафенето казва, че се надява да насърчи по-благосклонното отношение към влечугите и другите животни, които обикновено се смятат за непривлекателни.

Малайзия е страна с богато биоразнообразие и широка гама от влечуги, които могат да бъдат намерени в гъстите й тропически джунгли или дори в градските райони.

Влечугите играят важна роля във всяка екосистема, като понякога действат като върхови хищници или изпълняват други роли в хранителната верига.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.