В четвъртък бяха намерени телата на майка му и дядо му

Полицията задържа 28-годишния Кристиян Гочев, издирван за двойно убийство в София. Мъжът беше открит в софийското село Локорско - без дрехи, с много охлузвания и видимо неадекватен. 

Издирването на Кристиян бе предприето, след като вчера в апартамент в столичния квартал "Хаджи Димитър" бяха намерени телата на майка му и дядо му.

По темата

Кристиян беше откаран към сторична психиатрична клиника. Там предстои да му бъдат направени екснпертизи, които да покажат какво е състоянието му и дали може да носи отговорност за поведението си. При задържането му днес, мъжът беше видимо спокоен. Пред полицаите заявил, че няма спомен за случилото се през последните дни. А разследващите смятат, че веднага след жестокото убийство, за което е заподозрян, той е отишъл в Локорско, където е прекарал нощта, най-вероятно под открито небе. 

"Психическото състояние на 27-годишния Кристиян Гочев не е добро, той е неориентиран и не може да даде логични обяснения. В момента му се извършват съответните процесуално-следствени дейности, за да се разбере точното му здравословно състояние, след което под надзора на Софийска градска прокуратура ще бъде разпоредено в какво заведение да бъде настанен“, обясни директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. 

„Видимо е здрав, но психологическото му състояние не е добро. Лицето не съдейства и не може да се води нормален разговор с него. Поне това показва пред нас и затова сме викнали специалисти, за да преценят до каква степен е реално това негово поведение“, обясни директорът на СДВР, цитиран от Агенция "Фокус". Той посочи също, че на младежа са взети проби за наркотици и алкохол, резултатите от които още не са готови.

Два дни МВР издирваше Кристиян в цялата страна. По Черноморието бяха дадени специални указания. Полицейски екипи претърсваха гората над Локорско.

Тепърва ще се доказва участието на Кристиян в тежкото престъпление. Днес на мястото беше направен втори оглед. Съседите казват, че никога не са го виждали агресивен, но последните дни чули скандали от апартамента им.

Тепърва по случая ще бъдат извършени множество експертизи, които да установят механизма на извършеното убийство, както и дали младият мъж е имал съучастник.