На борда му са пътували 92-ма души

Самолет на руското военно министерство се разби в Черно море. На борда му са пътували 92-ма души, включително един от най-известните военни оркестри и журналисти. Каква е причината за авиокатастрофата?

ПЪРВИ СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

Самолетът ТУ-154 е паднал на седмата минута от полета си, докато е набирал височина над Черно море. Всъщност, руските медии съобщават, че машината не е успяла да се издигне, а екипажът не е подавал сигнал за бедствие или проблем.

По предварителна информация, вероятната причина е сблъсък с птица или техническа неизправност. Разследва се и версията терористичен акт се изключва. Самолетът е тръгнал от Москва, кацнал в Сочи за презареждане и в 5:20 часа сутринта местно време е излетял за сирийската провинция Латакия.

Със самолета пътуваха почти всички артисти от Академичния ансамбъл за песни и танци на Руската армия „Александров”, девет журналисти и войници. Самолетът трябваше да пристигне в сирийския град Латакия, а „Александров” – да изнесе новогодишен концерт във военновъздушната база в Хмеймим.

„На разстояние километър и половина от бреговете на Сочи, на дълбочина около 70 метра, са открити отломки от самолета ТУ-154. Издирването продължава. Четири плавателни съда, пет хеликоптера, както и дронове са в момента в района. Изпратено е и подкрепление”, заяви Игор Конашенков, говорител на руското министерство на отбраната.

На около километър от брега е открито петно от масло и лични вещи на пътниците.

Преди минути беше съобщено, че са намерени и тела на пътници. В момента на катастрофата времето в района на Сочи е било хубаво.

Повече по темата гледайте във видеото.