Здравейте! Моля Ви да отделите няколко минути и да прочетете безпомощността ми. Наясно съм,че обстановката в цялата страна е много сложна,но тук е замесен и човек.Живея в квартал Овча купел-2,бл.1.Положението тук е бедствено повече от 2 седмици и най-накрая комшия от съседен вход решил да вземе нещата в свой ръце.Вчера докара един багер и реши да разчисти само на този който плати по 25 лева за автомобил.В един момент видях и двете ни коли затрупани с огромна купчина лед и сняг. Слезнах веднага да видя какво става и ми беше изкрещяно в лицето, че не съм си платила и затова сега снегът ще е пред моита кола! Аз дори не съм знаела за това! Колата ми е обозначена на предното стъкло с знак, че обслужва инвалид.

 

Имам 4 деца, а най-малкото, което е само на годинка и 5 месеца, е с 100% инвалидност. Сега и двете коли на семейството ми са блокирани,а аз всеки един момент трябва да има готовност да потърся лекар.Звънях на телефона на заместник кмета на нашата община и ми обещаха веднага да изпратят човек и колата ми да бъде освободена,но чаках 4 часа и такъв човек не дойде.Днес звънях на телефона на кмета,от където ми отговориха,че това не е от тяхната компетенция и ме препращат към столична голяма община,където е невъзможно да се свържеш по телефона!Защо някой прибра една огромна чиста сума без данъци,без нищо в джоба си и защо затрупа една инвалидна кола? Това ще остане ли безнаказано и без последствия? Човек,когато е в безизходица се обръща към телевизията.Моля Ви за вашата човещина.Ела те и вижте за какво става въпрос! Потърсете къде отидоха тези пари (съдейки по чистеното,сумата никак не е малка) И вижте колко още коли са в моето положение.На мен ми остава само да се моля днес да не ми се налага да търся лекар!

 

Но след 2 дни имам прегледи за подновяване на ТЕЛК на детенцето ми.Нямам представа как ще стане това! Тази купчина лед и сняг не може да бъде разчистена без машина.Така ли интегрираме хората с увреждания у обществото? Или това е поредната подигравка към тях?

 

София,ж.к.Овча купел-2,бл.1,вх8,с уважение:Емилия Арие.