Здравейте,

 

Обръщаме се към Вас с молба да ни помогнете да изясним защо Община Изток в София разрешава паркирането върху тротоарите само пред три входа на бл 11.

 

Предприета е мащабна акция за почистване и облагородяване на площите около булеварда, което е чудесно. Бяха ремонтирани участъци от тротоарите и поставени колчета. Както ще видите от снимките това спира точно до средата на блока и трите входа, пред които е най-голямо движението, са оставени в старото положение.

 

Кръстовището с ул. "Атанас Далчев" често е недостъпно за пешеходци, какво остава за колички. Тротоарите денонощно са заети от коли и камиони и не можем да оставим децата да се движат сами.

 

При подаване на сигнал в общината, ни отговориха сами да си закупим и поставим колчета, те ще подпишат разрешение. Питаме се дали общината има договореност с банките, които имат клонове в този участък, да остави тротоара за паркинг. А живеещите? Зад блока има достатъчно места за паркиране и зареждане на магазините, предвидени при строителството през 60-те. Ще сме благодарни ако ни съдействате.

 

Живущите от бл. 11 вх.Д