Прилагам жалба и отговор по нея от 25.10.2012. Снимката е направена днес 25.09.2014 и разлика няма по вх.№ И2056/25.10.2012г.

 

ДО Г-жа В. Димитрова 

Уважаема Г-жо Димитрова ,

 

При направената проверка от служители на ОПП-СДВР в района, на кръстовището между ул.”Кобилско бранище” , ул.”Велчо Атанасов” и ул.”Атанас Узунов” се установиха неправилно паркирани МПС-та по прилежащият тротоар на ул.”Атанас Узунов”. Изпратено е писмо до зам.-кмета на СО г-н Л.Христов за изграждане на стационарни стълбчета в посочения участък. Предложено е и да бъдат изградени пешеходни пътеки в кръстовището. ОПП-СДВР с налични сили и средства ще създаде организация за принудителното преместване на неправилно паркираните МПС-та и санкциониране на водачите им.

 

From: Zlatislava Medarova

Sent: Wednesday, October 24, 2012 1:38 PM

To: frontoffice@sofiatraffic.bg

Cc: Traffic police SDVR

Subject: Оплакване

 

Уважаеми Дами и Господа,

 

Казвам се В. Димитрова и живея на ул. Георги Пеячевич 23. Ежедневно пресичам кръстовището на ул. Кобилино бранище, ул. Велчо Атанасов и ул. Атанас Узунов. Кръстовището е сложно и изисква повишено внимание на пешеходците при пресичане, а движението интензивно. От страната на ул. Атанас Узунов липсва тротоар от едната страна, а от другата (до кофите за смет) винаги има паркирани 3-4-5 автомобила. Паркирането им по никакъв начин не позволява преминаване на пешеходец. Единствената възможност е да се излезе на платното, което допълнително е стеснено, тъй като част от паркираните автомобили заемат и него. В близост има училище (23 СОУ) и голяма част от учениците от горната част на Редута пресичат ул. Велчо Атанасов идвайки от ул. Атанас Узунов. Минаването на майки с колички е абсолютно невъзможно. Паркирането там е неприемливо и защото минаващите коли трябва да навлязат в насрещното платно, за да не сгазят минаващ пешеходец. Моля за мерки за ограничаване на паркирането на това място, преди да е станал фатален инцидент. Прилагам снимки, които заснех една сутрин.

 

С уважение: В. Димитрова