Във връзка с постъпил сигнал в НОВА ТВ и публикуваната новина в рубриката „Моята новина“ с автор Стефан със заглавие "Боклуци от тръби на поликлиника в Бургас", Ви изпращаме официалното опровержение.

 

Вследствие на проливните дъждове в Бургас през последните седмици се е запушило водопроводното разклонение на сградата на МЦ Света София към градската канализация. Поради тази причина сутеренът на клиниката се е наводнил и отпадните води се изливат към улицата пред медицинския център. Предприети са мерки за почистване и дезинфекция в района на инцидента.

 

Ръководството на клиниката категорично заявява, че не се касае за умишлено изхвърляне на опасен медицински отпадък, а за авария на канализационната инсталация. Веднага след инцидента е сигнализирано на тел. 112 и аварийните служби на ВиК Бургас.

 

Извършени са ремонтни дейности и е отстранявана на повредата. МЦ „Света София“ разполага със специално оборудвано помещение за съхранение на опасен отпадък, отговарящо на всички норми и изисквания на РЗИ и РИОСВ, както и има сключен договор със специализирана фирма за извозване на този тип отпадъци.