Неделя вечер. 22:35 часа. Около 200 пътници стоим за поредна вечер на 13. коловоз и чакаме влака, който трябваше да тръгне в 21:55 часа. Не тръгва. Чакаме мотриса, която обаче чака закъсняващ с половин час влак от Варна за София. И я дочакваме - идва в 22:25. Качваме се в нея, но превозната бригада се провиква "Не се качвайте, чакаме друга мотриса. Не се качвайте!". Пътниците са озадачени. Стоим и чакаме.

След 15 минути идва втора, по-малка мотриса. Закачат я за другата. Но пътниците можем да се качваме само на първата, втората била за Курило. Същата, която чакахме 30 минути. Тя въобще не е предвидена да се движи по посока Мездра, а само за 3 спирки. А през цялото време нашата действителна мотриса я е чакала, за да си я повози за 3 спирки.

Ако не я бяхме чакали вече щяхме да сме се прибрали, но не - имало нареждане втората мотриса да се закача за нашата, ако ще и да тръгнем на сутринта. С 45 минути закъснение все пак тръгнахме. Междувременно с над 60 минути закъснение се движат влакове от Бургас, Видин, а нощните влакове, потеглящи от гара София в 22:00, още не бяха тръгнали. И никой не можа да каже защо.

Знае ли някой в БДЖ какво се случва? Налична мотриса, влакът може да тръгне навреме. Закъсняхме с 45 минути за да чакаме друга мотриса, която вместо да си отиде отделно до гара "Курило", трябваше да се движи с нашата, защото БДЖ така решили.