Какво го върна обратно при живите и как иска да изживее втория си живот...

"В момента съм леко възпрепятстван да ходя, иначе съм си същият", това заяви Христо Мутафчиев пред Цветанка Ризова по повод прекарания инцидент.

Христо Мутафчиев говори за първи път пред телевизионните камери за прекарания инсулт и за всекидневната битка с последствията от него. 

Споменът му за фаталната вечер е, че след снимки е бил на представление в Бургаския театър, след това последвала вечеря с приятели, а накрая се прибрал в хотелската си стая. Сипал си едно голямо уиски и изведнъж се случило.

Председателят на Съюза на артистите изказа в ефира на "На 4 очи" благодарности на Стефан Вълдобрев и единият от шофьорите, който го е открил в стаята - хората, които са се оказали на правилното място и в точния момент.

Специални благодарности имаше и за лекарския екип, който е извършил операцията, както и на всички, които са се погрижили за него и са му помогнали да се възстанови.

Според Христо инцидентът се е случил не защото животът му е толкова интензивен, а основно, защото не е наблюдавал здравето си.

Христо Мутафчиев никога не е знаел, че е имал високо кръвно. Не е имал време да се замисля дали симптом като главоболие може да е знак за проблем с кръвното.

"Най-вероятно е трябвало да мина през това", коментира актьорът и заяви, че така се е калил.

Категоричен е, че няма да започне да живее по-леко, дори напротив – ще живее още по-интензивно, за да преживее всичко онова, което не е успял досега.

Христо Мутафчиев заяви пред водещата Цветанка Ризова, че възнамерява да напише книга съвместно с Яна Борисова – един от най-добрите драматурзи в България. Заглавието й ще е "Диагноза: Христо Мутафчиев". Книгата ще се занимава не с ежедневието на Христо Мутафчиев, а с неговото състояние на духа.

Повече за това какво го върна обратно при живите и как иска да изживее втория си живот - само по NovaPlay!