Благой Иванов е в стабилно състояние...

ММА боецът Благой Иванов - Багата вече е в съзнание, съобщи д-р Милан Миланов, началник на Анестезиологичното отделение в \"Пирогов\".

 

\"Благой Иванов е в стабилно състояние. Проблемът не е сърцето, а белият дроб. В сравнение с петък, е подложен на по-лек режим на лечение, допълни докторът. От лечебното заведение казаха, че не са изследвали за алкохол кръвта на Багата.

 

\"Не сме вземали проба за алкохол на човек, дошъл с нож в сърцето\", подчерта д-р Миланов.

 

Благой Иванов - Багата бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата е с прободна рана под мишницата, която стига до сърцето. Инцидентът стана на столичната улица \"Граф Игнатиев\" 12 в бар \"Айс\".

 

В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

 

За нападението над Багата е задържан 23-годишният Д.С. – Дъмбела. Разследващият екип е разпитал 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение.

 

От извършените до момента разпити се установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи. Продължава работата по установяване и издирване на други участници в инцидента.

 

Дъмбела е криминално проявен – през 2008 година е регистриран за изнудване на, през 2009 година е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи – в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински.