Двама са в болница след бой с метални прътове...

Нестихващите от месец скандали за земята на спортната база „Олимпийски надежди" край Равда днес прераснаха в сблъсъци и бой с метални прътове. След сбиването двама са в болница.

Сблъсъците идват в резултат на денонощните барикади от студенти на НСА пред пътя на багерите. Търпението на строителните работници, притиснати от срокове, явно се е изчерпвало и скандалите за стопанисването на земята прераснаха в саморазправа. След сбиването двама от студентите са в болница без опасност за живота.

„30 човека, цигани, налетяха с метални колове, момчетата се опитаха да ги спрат, удариха ги, имат множество травми по главата, целите бяха в кръв, дойде медицински екип и ги откараха някъде", разказа един от протестиращите студенти.

Доц. Христо Константинов – ръководител катедра „Водни спортове", допълни историята:

„След това дойде и втората вълна от мутрите на Несебър, които бяха мобилизирани всички, а зад тях стояха всички реститути."

С наранявания са няколко строителни работници, с леки охлузвания са и охранителите, опитали да разтърват двете страни. Боят спират едва след пристигането на полицаи от Несебър, които ще останат на място през цялата нощ. Част от собствениците на реституирана земя са категорични че багерите няма да спрат работа и бързат заради забраната за строителство след 15 май.

„Частна земя е да, имат си хората разрешение за строеж, искат да строят обаче студентите не ги оставят да строят", коментира Стоян Иванов – собственик на  реституирана земя.

Студенти от НСА се заканиха че няма да отстъпят от земята си и ще останат на пътя на машините дори по време на Великденските празници. 

Репортер: Елена Танева

 

Гледайте цялата късна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.