Вижте ексклузивни кадри на предаването "Разследване"...

Интересна находка по ключовото дело за 11 отвличания срещу групата на „Наглите" излезе при поредна акция на МВР снощи. Служители на ГДБОП обискираха седма къща, в която вероятно са били държани похитени жертви.

Екип на предаването „Разследване" успя да заснеме стаите, седмици преди влизането на униформените на адреса.

Според първоначална информация, ще се проверява дали в дадената къща са били държани Румен Гунински – син и безследно изчезналият и до днес бизнесмен Вене Сотиров.

Съседите около къщата, която се намира в Кокаляне, близо до София, разказаха, че са виждали в нея да идва убитият наскоро Кирил Кирилов - Шкафа от групата на „Наглите".

На адреса е забелязан и друг подсъдим – Павел Петков – Прасето, който беше оправдан преди седмици. В една от стаите на горния етаж е натрупана шумоизолационна вата за стена, вероятно свалена впоследствие. Подобна вата видяхме в другите т. нар. „къщи на ужасите" преди акция „Наглите" на МВР преди две години.

Според съседи, къщата не е посещавана от около година. Портата на двора е била заключена, но вратата отвътре зеела леко открехната. Така успя да влезе вътре и екипът ни седмици преди служителите на ГДБОП да завардят мястото.

Според наши източници, в криминалния контингент отдавна се подозирало за къщата, но досега, тя не е влизала в официалните данни по разследването за отвличанията.



Още по темата очаквайте утре в "Здравей, България".

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.